دکتر میراسکندری: در حیطه تخصص بیهوشی و مراقبت‌های ویژه، استفاده از تجهیزات و مانیتورینگ به روز، برای بیماران نقش حیاتی دارد

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مجموعه "با فرزانگان"، به‌منظور معرفی توانمندی‌ها و دستاوردهای گروه‌های مختلف آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و تبیین افق پیش روی آن، در روابط‌عمومی دانشگاه در حال انجام است. به این منظور با دکتر سید محمد میر اسکندری، دانشیار بخش بیهوشی و مراقبت‌های ویژه مجتمع بیمارستانی امام خمینی به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید و می بینید.

دکتر میراسکندری، یکی از دلایل گسترش جراحی‌های سخت در سال‌های اخیر را پیشرفت در ارائه خدمات بیهوشی بیماران عنوان کرد و افزود: بیهوشی توراکس نیز از این قضیه مستثنی نبوده و اصولاً وجه تمایز بیهوشی توراکس با بیهوشی‌های دیگر، مداخلات بیشتر در زمینه نحوه تهویه ریوی بیماران به منظور تسهیل جراحی بر روی بافت ریه  و یا  همی توراکس مورد نظر ( تهویه تک ریه ای ) می باشد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تصریح کرد: ما از نظر علم و تجربه‌ چیزی کم نداریم، مشکلاتی که وجود دارد، مشکلات تجهیزاتی است، ما از لحاظ تجهیزاتی اختلاف قابل‌ملاحظه‌ای با کل دنیا به‌خصوص مراکز معتبر و درجه یک دنیا داریم، اما توانستیم با به‌کارگیری روش‌ها و تجهیزات موجود ، در این زمینه به سمتی حرکت کنیم که بیهوشی توراکس را به استانداردهای آن نزدیک کنیم و با وجود اینکه در طول این سال‌ها خیلی وضعیت ما بهتر شده ولی هنوز با ایده‌آل‌ مان فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به‌ضرورت تجهیزات مناسب در فرآیند درمان بیماران افزود: به‌طورکلی بیهوشی علمی است که مانیتورینگ و سایر تجهیزات استاندارد بیهوشی در آن حرف اول را می‌زند، به‌عبارت‌دیگر اگر تجهیزات پایش بیماران در رده‌ قابل قبولی باشد می‌توان در کنار آن کیفیت ارائه خدمات بیهوشی را هم ارتقا داد.

دکتر میراسکندری با بیان اینکه پیوند ریه جزو سخت‌ترین پیوند اعضا در دنیا به شمار می‌رود افزود: مجتمع بیمارستانی امام خمینی مرکزی است که از سال‌ها قبل پیوند ریه در آن شروع شده اما به دلایل عدم وجود تجهیزات کافی و  شروع پاندمی کرونا، کل ظرفیت آی‌سی‌یو ریه و جراحی توراکس به بیماران کرونا اختصاص پیدا کرد؛ به همین دلیل در دو سال اخیر جراحی پیوند ریه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی انجام نشد.

 عضو هیئت‌علمی دانشگاه افزود: خوشبختانه تعامل قابل قبول بین همکاران گروههای جراحی توراکس ، بیهوشی و ریه باعث شده اگر مسائل تجهیزاتی و مشکلات ناشی از پاندمی را کنار بگذاریم برای هیچ عمل جراحی دیگر مشکلی نداریم و اکنون ما به سمتی حرکت خواهیم کرد که تعداد پیوندهای ریه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی را افزایش دهیم به دلیل اینکه ظرفیت آن وجود دارد.

وی با اشاره به انجام پیوند ریه در سه مرکز درمانی کشور، مجتمع بیمارستانی امام خمینی، بیمارستان مسیح دانشوری و شیراز گفت: علت اینکه پیوند ریه جزو سخت‌ترین پیوندهاست در این است که انتخاب و آماده‌سازی بیمار ، تکنیک های بیهوشی و جراحی و  مراقبت بیمار در آی‌سی‌یو به‌شدت نیازمند زمان، تجربه و تجهیزات است که وجود هم‌زمان این سه عامل می‌تواند به موفقیت پیوند ریه کمک کند.

دکتر میراسکندری گفت: خوشبختانه اکثریت قریب به اتفاق  بیمارانی که جراحی توراکس برایشان انجام می‌شود به مرحله‌ ترخیص از بیمارستان می‌رسند  و معدود بیمارانی هستند که به دلیل سابقه و شدت بیماری زمینه‌ای و وسعت جراحی ممکن است دچار عوارض بعد از جراحی شوند که آن هم عملاً با آن چیزی که از دیگر مراکز معتبر دنیا سراغ داریم نه‌تنها بیشتر نیست که حتی در کشور ما کمتر است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه گفت: دودسته از پژوهش‌هایی که امروزه در عرصه بیهوشی انجام می‌شود شاخص هستند؛ یکی مطالعاتی که بر اساس استفاده از تکنولوژی‌های جدید انجام می‌شود، مثل پایش متغیرهای قلبی ریوی مختلف در حین اعمال جراحی که این نیازمند تجهیزات به‌روز و تجهیزات پیشرفته است و دوم هم پژوهش‌هایی است که در سطوح سلولی و آزمایشگاهی انجام می‌شود؛ ما هر دوسری پژوهش را شروع کرده‌ایم .

وی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما استفاده از روش‌های جدید و تکنیک‌هایی که در مراکز جراحی توراکس  دنیا و  بیهوشی برای جراحی توراکس انجام می‌شود را شروع کرده‌ایم و بنظر میرسد که اکنون در جایگاه خوبی قرار داریم ولی نیاز به تلاش و ممارست بیشتر برای پیشرفت در این فیلد تخصصی وجود دارد.

زهرا  حری
تهیه کننده:

زهرا حری

فیلم بردار
تدوین گر

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب